Doček Zlatka Mihoceka – Torpeda u Palinovcu: petak, 24. svibnja, 19:00 sati, Dom kulture Palinovec

Torpedo – novi je nadimak Zlatka Mihoceka iz Palinovca.

Zlatko Mihocek – Torpedo, krenuo je 6. travnja 2019. godine hodati stazom Via Adriatice, od Prevlake na krajnjem jugu do rta Kamenjak na sjeveru.

Nakon 44 dana i prehodanih 1 830 000 koraka, 1 100 kilometara, 41 000 metara visinske razlike uspona, nakon što je prošao kroz 3 nacionalna parka, 3 parka prirode, 1 strogi rezervat, 6 značajnih krajobraza, 12 rijeka, 36 vrhova, iskusio sve vremenske uvjete, 19.05.2019. Zlatko Mihocek – Torpedo stigao je na vidikovac na poluotoku Kamenjak u Istri, na kraj Via Adriatice, dugometražnog turističko planinarskog puta kroz prirodne znamenitosti i kulturno povijesnu baštinu Republike Hrvatske  te se time upisao u povijest kao prvi Hrvat kojem je to pošlo za rukom.

Od Prevlake do Kamenjaka prošao je i doživio svakakve avanture i situacije, a ponajviše ga, u ovih više od mjesec dana, pratilo loše vrijeme – borio se s tučom, snijegom, vjetrom, hladnoćom, ali i inspririrao sve koji su za njega čuli i pratili ga.

U nedjelju je organiziran doček na najjužnijoj točci Istre – Kamenjaku. Njegova obitelj i prijatelji došli su iz Međimurja te su uz istarske prijatelje napravili pravi doček dostojan ovog pothvata i takvog čovjeka.

Zlatko je planinarski vodič, vodič osoba s posebnim potrebama, bavi se solarnom jogom, u duši pčelar i marljiva osoba koja svojom pozitivnom energijom nadahnjuje sve oko sebe. Planinario je mnogim vrhovima Hrvatske, okolnih država, na Himalaji u Nepalu, na vrhovima Ekvadora, a tome je pridodao i Viu Adriaticu.

Da bismo ga dostojanstveno dočekali i u njegovom Palinovcu te mu odali počast za ovakav pothvat pozivate se u petak, 24. svibnja 2019. godine u 19:00 sati u Dom kulture u Palinovcu.

Vidimo se!

 

Foto: Zlatko Mihocek i Dubravko Costa Balent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *